Банани и картофи предпазват от остеопороза
Добави към моето меню
Калиевите соли намаляват риска от остеопороза
Според резултатите от проучване на британски учени калиевите соли намаляват резорбцията на костна маса, заради която костите отслабват и се чупят. Калиевите соли са в изобилие в плодове и зеленчуци като бананите, картофите и доматите. Подобна храна не само поддържа костите здрави, но и намалява количеството на калций и киселина, отделяни с урината. “Това означава, че излишната киселина се неутрализира и се запазват костните минерали” – обяснява ръководителят на екипа д-р Хелън Ламбърт.
Бананите, картофите и доматите намаляват риска от остеопорозата
Типичното хранене на хората от европейските държави е с много белтъчини, които може да увеличат риска от отслабване на костите. При остеопорозата се разгражда повече костна маса, отколкото естествено се възстановява.
Хранителен режим за борба с остеопорозата