Бананов Кейк
Добави към моето меню
“Бананов Кейк”
рецепта Julia Ivanova
За всички желаещи рецептата :
Необходими продукти: 6 яйца – разделяте жълтъците от белтъците; 4 с.л. олио, 6 с.л. гореща вода, 1,5 ч.ч. захар, 1,5 ч.ч. брашно. В добавка: 2 банана или конфитюр или орехи и какао или ванилия, или лимонена или портокалова кора настъргана, или кокосови стърготини, сушени плодове и т.н. – кой каквото обича.
За глазурата: 2 млечни шоколада и 2-3 с.л маргарин за готвене. Малко фигурки и пудра захар за поръсване.
Начина на приготвяне: Включваме предварително фурната на 150 градуса. Разделяме белтъците от жълтъците в кана и внимаваме да не попадне в тях жълтък или вода. Разбиваме ги на сняг с миксер или на ръка, прибавяме към белтъците захарта и разбиваме добре. След това прибавяме жълтъците 1 по 1. Прибавяме олиото и горещата вода, която служи за набухвател. Прибавяме 2 та банана – в случая на снимката е бананов кейк ( или кокоса, ябълката или каквото решим да сложим) и след това брашното. Поставяме във форма за торта – най-лесно е да се отваря отстрани и върху намазнена хартия за печене. Поставяме във фурната и увеличаваме от 150 на 180 градуса. Печем приблизително 45-50 мин., докато се изпече. Опитваме с клечка за зъби, дали остават следи като набождаме. На водна баня разтапяме шоколада и поставяме маргарина, оставяме го малко по-редичък и след като сме извадили блата го поливаме с него. Ако желаете може да надупчете с молив или нож блата, за да проникне шоколада навътре в блата. След като стегне шоколада го поръсвате с пудра захар и слагате фигурки за украса и прибирате в хладилника.
Това е оригиналната рецепта за пандишпан – без бананите естествено. Ако разделите кората на 3 блата, може да си направите и торта, както и ако го сипете във форма за кекс ще се получи идеален кекс. Много важно е по време на печенето да не отваряте фурната поне 30 мин. след като го сложите.
Приятно творене