Баница с булгур
Добави към моето меню
Баница с булгур
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Баницата е нещо вкусно, което традиционно присъства на нашата трапеза. Може да бъде приготвена с различни продукти, през всеки сезон. След баницата с царевично брашно в плънката ви предлагаме и баница с булгур в плънката
Продукти
1 пакет кори за баница
1 жълтък
За плънката
1 ч.ч. булгур
1 ч.ч. кисело мляко
1 щипка сода за хляб
300 г сирене
4 яйца + 1 белтък
1 пакетче краве масло (125 г)
Начин на приготвяне
• Булгурът се сварява, след което се оставя да изстине
• Смесва се с останалите продукти за плънката
• Две от корите се намазват с масло, слага се 4-5 с.л. от плънката, навива се на руло и се редят в намазнена тава
• Баницата се намазва с разбит жълтък с 2 с.л. олио
• Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност
• Напръсква се леко с вода и се покрива с кърпа или фолио. Ако я обичате хрупкава, не пръскайте накрая с вода.