Коледни целувки
Добави към моето меню
Коледни целувки
рецепта споделена от Росица Петкова
Продукти:
175 г пудра захар
165 г кокосови стърготини
75 г белтъци (2 яйца с размер L)
1 есенция ванилия
1 щипка сол
за глазурата:
разтопен на водна баня шоколад (черен, млечен или бял)
Начин на приготвяне
В купа се смесват кокосовите стърготини, захарта, ванилията, белтъците (не се разбиват на сняг) и солта. Хубаво се разбърква с ръце.
С навлажнени ръце се оформят малки топки. Поставят се върху пергаментова хартия и се пекат в загрята на 165 градуса фурна за около 20–25 минути. След това се охлаждат.
За глазурата разтопяваме шоколада на водна баня.
Върху решетка се поставят сладките и се заливат леко с шоколада. Оставят се да се охладят добре.