Банички с мляно месо
Добави към моето меню
Банички с мляно месо
Рецепта споделена от Veselina Mikova
Продукти
2 точени кори (одрински или на сач)
2 с.л. масло
1 яйце
150 г телешка кайма
1 глава кромид лук
1 червена чушка
2 домата
2-3 стръка магданоз
джоджен на вкус
Начин на приготвяне
• Корите се слагат една върху друга и се разрязват на 8 триъгълника, намазва се единия с масло, върху него се поставя втория, който също се маже с разтопено масло (може леко да се напръска с вода)
• Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в растителна мазнина, добавя се каймата, наситнената чушка и домат, аз подправих с джоджен.
• В основата на всеки триъгълник се слага плънка и се завива руло.
• Всяко руло се маже с разбито яйце и се поръсва със семена (сусам, мак).
• С остър нож се прави разрез, който леко се отваря и се слага резен чушка и резен домат.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180′ до златист цвят.