Тригуни
Добави към моето меню
Тригуни
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Продукти
1 пакет кори за баница
½ ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
½ ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи, на едро
50 г краве масло
За сиропа
500 мл вода
500 г захар
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне
• Всяка кора се намазва с масло, прегъва се по дължина на две, отново се намазва с масло и се прегъва
• Слага се плънка. С прехвърляне се правят триъгълници
• Подреждат се върху намазана с масло тава. Пекат се като баклава, до златисто
• Сиропа се приготвя като водата се слага да заври с водата. Ври около 5 мин след което се добавя лимонов сок и настъргана лимонова кора
• Тригуните се заливат със захарния сироп и се оставят да го поемат, няколко часа
Рецептата е по идея на Радка Костадинова