Банички слънчоглед
Добави към моето меню
Банички слънчоглед
Рецепта споделена от Виолета Демирева
По идея на Ваня Джорджевич Може да видите в снимки в блога на Кремена Русева – http://www.cookwithasmile.com/ – Банички слънчогледи
Продукти
1 пакет кори за баница
3 яйца
400 г сирене
100 мл олио
1 с. л. кисело мляко
сусам за поръсване
Необходима ви е тънка точилка за навиване на корите – може да използвате всеки предмет, който би ви свършил тази работа
Начин на приготвяне
• В купа се разбиват 2 яйца и се смесват с натрошеното сирене – това е плънката
• В друга купа се разбива третото яйце с 1 с.л. кисело мляко и 2 с.л. за намзване на баничките
• Върху лист хартия за печене се слага кората и се намазвас олио.
• Навива се на рулце и кората се набира към центъра. Не навивайте стегнато, за да може да измъкнете кората по-лесно.
• Кората не се навива до края. Оставете 4-5 см, от това ще оформите основа на баничката, когато завиете на кръгче.
• Оформя се кръгчето, като краищата на кората остават в средата. Попритиска се за да оформи основата за пълнежа.
• Баничките се подреждат в тава застлана с хартия за печене. В средата се слага от пълнежа от яйца и сирене. Намазват се целите с разбито яйце. По желание се поръсват със сусам или ленено или маково семе
• Пекат се на средна фурна на 180 градуса за около 20 мин.