Последни Рецепти
Последни Статии

Седящият начин на живот – причина за затлъстяване

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Седящият начин на живот – причина за затлъстяване

Учените са установили, че причина за тенденцията за затлъстяване на хората в развитите страни не е храненето, а
седящият начин на живот
без физическо натоварване. Оказва се, че за последните 26 години потреблението на калории не се е повишило толкова много, но физическото натоварване значително е намаляло.

dieta torta

Експерти от университета в Станфорд са анализирали данни за периода 1988-2010 г. В наблюденията са вземали участие нас 17 хиляди човека. Всеки респондент е бил разпитван за нивото на физическо натоварване и интензивност.
Според специалистите, идеалния вариант е когато през седмицата се занимаваме 2,5 часа в спортна зала или 1 час и 15 мин натоварване с висока интензивност.
Според последни данни, половината жени в Америка не се занимават със спорт въобще. За мъжете положението е подобно – 43% от мъжете не отделят и една минута внимание на своето тяло през седмицата. Според учените, именно това е причина за затлъстяването. Разбира се фаст фуд храната оказва своето влияние при формиране на наднормено тегло, но не трябва да се преоценява нейната роля. Причините са комплексни и трябва да се работи в няколко насоки – активно движение, здравословно хранене, позитивно мислене, природосъобразен живот.

Вие кога за последен път спортувахте? Карахте колело? Плувахте? Бяхте във фитнес залата?…

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории