Сусамени гевреци
Добави към моето меню
Сусамени гевреци
Рецепта Ралица Маринова
Продукти:
1 и ½ ч.ч. прясно мляко
1 пакетче мая
2 с.л. захар
2 яйца
10 с.л. олио
Щипка сол
Брашно, около 800 г, до меко тесто
3 с.л. захар
20 г сусам
Рецепта за сусамени гевречета
• Едно кубче мая се разтваря с чаша и половина топло прясно мляко, две супени лъжици захар и две супени лъжици брашно
• Оставя се да шупне за половин час.
• Към сместа се добавят две яйца, 10 супени лъжици олио и щипка сол, брашно за меко тесто.
• Омесваме тестото, оставяме да втаса за половин час, разделяме на 20 топки, всяка топка разточваме на фитил, прегъваме го на две, усукваме и съединяваме двата края да стане геврек.
• Всяко геврече го топим във топла вода с добавени 3 супени лъжици захар, овалваме в сусам,редим в тава, на дъното на която има хартия за печене.
• Оставяме да втасат за 15 минути и печем на 180 градуса на вентилатор (или на 200