Последни Рецепти
Последни Статии

Арабска вечер

Добавено в арабска кухня, Наши гости

Добави към моето меню

Арабска вечер в ресторант Таланти

На гости на нашите приятели от Кулинарна Академия HRC , които миналата седмица организираха в Ресторант Таланти в центъра на София тематична вечер посветена на арабската кухня.

Арабската е сред най-богатите кухни в света. Ястията, които младите кулинарни таланти представиха едни от най-класическите и популярни с добавен от тях туист. Това са:

арабска пилешка супа
Пилешка супа с кориандър

арабски пълнени тиквички
Пълнени тиквички с агнешка кайма, сервирани с отворена лозова сърма със шафранов ориз, както и

арабско сладко тесто
Пържено арабско тесто със сос от карамфил и звездовиден анасон.

арабска рецепта баба гануш и хумус
Баба Гануш и Хумус

Младите таланти от Кулинарна Академия споделят с нас
рецепта за Баба Гануш и Хумус
Баба Гануш е традиционно ястие от патладжан, кисело мляко и сусамова паста, което се сервира студено и идва от района на Левант, който включва страните Ливан, Сирия и Йордания.

Баба Гануш:
Продукти
• 300 грама печен патладжан
• 10 грама печен чесън
• 30 грама цедено кисело мляко
• 10 грама зехтин
• 30 грама слънчогледово олио
• 10 грама лимонов сок
• 15 грама сусамова паста
• 2 грама червен лют пипер

Приготвяне: Увиваме патладжана и чесъна с алуминиево фолио и го печем 40 минути на 170 градуса, смесваме всички твърди съставки в блендер и блендираме, като добавяме бавно течните съставки, овкусяваме със сол и пипер на вкус.

Хумус
Хумусът е ястие от нахут, сусамова паста и зехтин. Най-често се сервира с хляб. Богат е на белтъчини, фибри и желязо.
Продукти:
• 200 грама нахут
• 15 грама сусамова паста
• 10 грама зехтин
• 40 грама слънчогледово олио
• 10 грама лимонов сок
• 60 грама вода (от варенето на нахута)
• 2 скилидки чесън
• 2 грама люта паприка

Приготовление: Накисваме нахута за 12 часа и го варим до омекване, смесваме всички твърди съставки в блендер и блендираме, като добавяме бавно течните съставки, овкусяваме със сол и пипер на вкус.

След приготвянето на двете предястия ги поръсваме със ситно нарязан магданоз и див лук, добавяме зехтин и пожелание резенчета чери домати.

готвачи
Авторите, младите хора, които ни представиха арабската кухня и вкусните ястия. Отляво надясно: Дилян Татев, Никола Стоянов, Калоян Колев и Антония Стоева – студенти в 3ти семестър на Кулинарна Академия HRC, които в момента завършват практика си в учебен ресторант Таланти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории