Бърза баница с праз и сирене
Добави към моето меню
Бърза баница с праз и сирене
Това е рецепта, която е любима у дома през зимата. Приготвям я по принцип с пълнозърнсто брашно и плънка само от праз. Тази беше правена на Сирни заговезни и имахме гости, затова в този вариант. Печена е на печка с дърва. Много вкусно
Продукти
600 г брашно
300 мл хладка вода
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
За плънката:
2 стръка праз
200 г краве сирене
1 щипка чубрица
1 щипка джоджен
Начин на приготвяне
• В хладката вода се слага олио и оцет, след което се замесва меко еластично тесто
• Тесто се разделя на две топки
• Плънката се приготвя като праз лука се нарязва и се задушава с 2 с.л вода, добавят се чубрица и джоджен. След което и натрошеното сирене
• Едната топка тесто се разточва с диаметър малко по-голям от този на тавата. Слага се в намазнената тава и се оформя борд
• Слага се на равномерен слой плънката от праз и сирене
• Отгоре се слага и втората разточена кора тесто
• С остър нож се нарязва на квадрати
• Пече се на средна фурна до готовност.