Последни Рецепти
Последни Статии

Вита баница

Добавено в Баница

Добави към моето меню

Вита баница
рецепта за баница с домашно точени кори, които можете да купите от магазина или да си направите сами. Вкусът и вида на баницата, приготвена с точени кори е различна отбаницата приготвена с финни кори. Опитайте за да откриете разликата! Тази баница може да се приготви като бамица с късмети за Коледа

1 опаковка домашно точени кори

4 яйца ( 1 яйце се оставя за отгоре)
250 гр. краве сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио или краве масло (част от мазнината се оставя за намазване на корите)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 – 3 с.л. брашно

Приготвя се плънка от изброените продукти.
Всяка кора се поръсва с малко мазнина. Слага се плънка и се завива на руло. Поставя се в намаслена тава, като се завива като охлюв. Така се процедира с всичките кори.
Ако остане част от плънката тя се слага върху навитите рула. Баницата се поръсва с разбитото яйце с малко мазнина и се пече в предварително загрята фурна при температура 200 градуса.

Поднася се топла с кисело мляко.

Идея: В плънката може да се прибави 1 -2 стръка пресен лук. Става много вкусно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории