Последни Рецепти
Последни Статии

Баварски крем

Добавено в Десерти, Немска кухня

Добави към моето меню

Баварски крем с пяна от черен касис

Рецептата за десерта, предоставена от Кулинарна Академия HRC

ВАНИЛЕН СОС
СЪСТАВКИ
1.Мляко 0.120 кг
2. 3 жълтъка 0.060 кг
3.Захар 0.104 кг
4.Екстракт ванилия 0.013 кг

ПРИГОТОВЛЕНИЕ
– Загрейте млякото на средна температура.
– Разбийте жълтъците със захарата.
– Продължавайте да разбивате, докато бавно прибавяте горещото мляко към жълтъците .
– Върнете сместа на котлона .
– Гответе крема на ниска температура докато се сгъсти.
– Добавете екстракта от ванилия.

МАЛИНОВ СОС
СЪСТАВКИ
1.Захар 0.085 кг
2.Малини (пюре) 0.180 кг

ПРИГОТОВЛЕНИЕ
– Смесете захарта с малините в съд за готвене.
– Оставете сместа да заври.
– Гответе докато захарта се разтвори и соса се редуцира.
– Прецедете ако е необходимо.

БАВАРСКИ КРЕМ
СЪСТАВКИ
1.Вода 0.028 кг
2.Разбита сметана 0.2 кг
3.Сос ванилия 0.2 кг
4.Желатин 0.028 кг

ПРОЦЕДУРА
– Пригответе контейнерите, в които ще изсипете крема.
– Разтворете желатина във водата.
– Смесете 1/3 от ваниления сос със сметаната (използвайте силиконова шпатула, като внимателно смесвате продуктите).
– После добавете и останалата част от сметаната във ваниления сос (използвайте силиконова шпатула за да смесите).
– Разтопете желатина на водна баня и го добавете към сместа.
– Веднага разпределете крема в контейнерите.
– Като се стегне крема гарнирайте с малинов сос.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории