Попарник
Добави към моето меню
Попарник
Рецепта споделена от Nadia Vladimirova
Продукти
За тестото
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 суха мая(7 гр)
200 мл вода
За плънката
200 г сирене
2 с.л. олио
Заливка
200 г кисело мляко
1 яйце
Рецепта за попарник
• Маята се слага в хладка вода (1 ч.ч.) с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно да шупне.
• Брашното се пресява в купа и се слага солта и шупналата мая.
• Замесва се меко тесто.
• Разделя се на 3 и всяка кора се точи със средна дебелина.
• Като се разточат върху първата кора се слага половината сирене и се поръсва с олио.
• Слага се втората кора отгоре и се слага останалото сирене и пак олио
• .Покриваме с третата кора.
• Нарязваме корите като на 12 парчета (като пица) и се навиват като кифлички.
• Оставя се на топло да втаса и след това се залива с киселото мляко (със стайна температура) и разбито в него яйце и малко сол.
• Пече се в умерена фурна.