Идеи за барбекю
Добави към моето меню
Идеи за барбекю
Месец май е началото на сезона на барбекюто, на пикника на навън на открито, на зелено. Почивката сред природата е най-полезната, а вкусът на ястията приготвени на открит огън не може да се сравняват. Но какво да приготвим на скарата освен пържоли, стек, шишчета, да изпечем кромид лук и гъби за гарнитура.
На скарата може да се приготвят много продукти, плодове и зеленчуци.
За да бъдат ястията приготвяни на барбекю вкусни и сочни, трябва да се спазват само три малки хитрости:
Шишчета, зеленучкови шишчета
1. преди да сложите продуктите на скарата трябва да намажете скарата и продуктите с масло (може да използвате четка или тампон, напоен в олио);
2. продуктите, почти всички продукти, преди да стигнат до барбекюто е хубаво да бъдат мариновани, а някои и бланширани;
3. някои продукти се приготвят предварително и се мариноват, това помага за организацията на самото барбекю.