Последни Рецепти
Последни Статии

Без храна преди сън

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Много родители дават на децата си чаша прясно мляко и бисквити преди лягане. Особено такава практика е популярна в западните страни (да си спомним рекламата на бисквити Орео) но ето, че лекарите предупреждават, че това не трябва да се прави.

Не давайте храна преди сън на детето

бисквити
Педиатърът Джули Вей (Julie Wei) от болница Немурс Чилдренс (Nemours Children’s Hospital) в Орландо (Флорида) твърди, че ако даваме на детето преди лягане мляко със сладкиши, то детето може да развие симптоми като при простуда – болки в гърлото, хрема, кашлица.
Д-р Вей е провел анкета сред родителите на своите малки пациенти и ги е помолил да не им дават мляко с бисквити преди сън. След като родителите изпълнили неговите препоръки при децата престанало да се наблюдават тези симптоми.
Обяснението е в това, че продуктите изядени преди сън не се храносмилат нормално. В резултат те се задържат в стомаха и дори може да попаднат обратно в гърлото на детето и да напомнят симптоми характерни за простуда.

В това наблюдение няма нещо ново и непознато. В здравословното хранене се препоръчва да не се консумира храна вечер късно или 2-3 часа преди сън. Това важи и за децата.

Въпросът е вие давате ли храна преди сън на вашето дете?

Източник dailymail.co.uk.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории