Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнеем от безсъние

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Пълнеем от безсъние

Казват, че целта оправдавала средствата! Колко от хората около мене мога да нарека работохолици – да ти се събират 20 часа сън за 10 дена – не е нормално, не е и оправдано. Не искам да споря с тях за това, думите не биха ги променили, защото ги уважавам и уважавам тяхната територия… К не еважно колко време е бил пред компютъра, а какво е направил – се нарича ефективност. А това зависи от правилното хранене и от съня.

Благодарна съм на навиците ми, които ме направиха привърженик на здравословното хранене, на алеята в парка, на поляната в парка където тренираме и на всички цветя и усмихнати хора, които срещам сутрин, за … момичето което ме гледа от огледалото, ако не друго си остава много чаровно


Недостигът на сън е един от основните фактори за напълняването.
Освен това е съществен фактор за развитието на повишено кръвно налягане, смятат американски учени. Според техните данни хората, които спят по-малко от 5 часа в денонощието, страдат 60% по-често от хипертония в сравнение с тези, които спят по 6-9 часа.

При нормални условия по време на сън честотата на сърдечните съкращения и кръвното налягане се понижава. При хората, страдащи от хронично недоспиване, натоварването на сърцето се увеличава и това може да доведе до необратими изменения на сърцето и кръвоносните съдове.
Изследователите смятат, че недостатъчният сън може да увеличи и въздействието на други фактори върху риска от хипертония. Той може да влияе също върху инсулиновата чувствителност и ензимите, контролиращи апетита, което на свой ред може да доведе до затлъстяване – една от основните причини за високото кръвно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
 • Uncategorized

2 Comments

 1. 1
  геръ // May 23rd, 2006 at 5:19 pm

  ne e vqrno

 2. 2
  боги // December 19th, 2006 at 8:04 pm

  не е вярно,недоспиването води до слабеене!аз от 4 год. не си доспивам поради липса на време(работя и уча) не мога да кача и 1.кг. ,колкото и да ям.Мога да кажа: спете повече-ще остареете по-бавно!:)