байганети, панирани сиренца
Добави към моето меню
байганетки, панирани сиренца
рецепти за панирани сиренца или панирани кашкавалчета са много, това си е “кръчмарска рецепта” по идея на Ошипка или Хепи, но какво да се прави когато децата толкова ги харесват, приготвят се за 0 минтутки и са толкова вкусни, прекрасно се комбинират с всякаква салата за вечеря и си остават превъзходно мезе за бира
байганети са (така влиза в кулинарния речник:)
малки парченца сирене, кашкавал или колбас панирани и поднесени с халба бира
След като сте нарязали на парченца сиренето, кашкавала или колбаса, се приготвя панировката:
панировка за байганети
2 яйца
1 ч.ч. царевично брашно (или брапно, галета)
1 ч.ч. бира
Белтъците се разбиват отделно от жълтъците.
Жълтъците се разбиват с брашното и бирата (може да се добави щипка сода бикарбонат или баклувер, може и мая за хляб) и се добавят разбитите белтъци.
Сместа се бърка с дървена лопатка в една посока докато се получи хомогенна смес, като пaлачинковата, но налко по-гъста. Ако е необходимо се добавя оше бира (или вода).
Към тази смес за паниране може да се добават подправки по вкус – червен пипер, черен пипер, нарязан на ситно магданоз, много е ефектно като се добави 1 с.л. сусам.
Панирате хапките и пържите до златисто.
Поднасяте с много салата. У дома се съчетава най-добре със салата зеле и моркови или домати с много босилек и лук…. бирата е задължителна през лятото, през зимата черна бира с резенче лимон
November 12 2005
много е вкусно
ami az mnogo haresvam musaka purjolki…purjeni kartofi bayganeti taka natatuk ob6to vzeto mi haresva sayta qk e
чудесно мезе са за бира и лека храна