Шотландска закуска
Добави към моето меню
Шотландска закуска
1/2 кг картофа
100 гр бекон на ивици
4 яйца
2 глави лук
1 к. ч. брашно
олио за намазване на тиганите
Картофите сваряват с обелките, след което ги обелвате и слагате в купа и намачквате заедно с маслото и брашното. Подправяте на вкус с любимите си подправки – черен пипер, чубрица, сол. Получава се гъста енородна смес от която оформяте картофени шницели, които оставяте за около час да се охладят и стегнат. (Ако сложите картофените шницели или кюфтета за около 30мин във фризера след това поемата много по-малкомазнина и не се разкашкват)
Ивиците бекон запичате върху грил тиган около 10 минути, на умерен огън. Изваждате ги върху салфетка. Лукът нарязвате на шайби с дебелина 1 пръст. Изпичате лучените шайби от двете страни в тигана, в който е пържен беконът.
Върху намазнена повърхност на тиган за палачинки слагате от картофените шницели и го изпичате от двете старни, (може да опитате да ги опечете върху грил тигана). След това изпържете и яйцата.
Сервирате, като върху картофения шницел поставяте по едно яйце, ивица бекон и лучени кръгчета.
Идея:Може да го направите и за вечеря, като черната бира е просто задължителна:)
Дъблин, очаквах много от това пътуване. Не само зaради книгите и филмите. Там работеха лаборатории и се правеше наука, миришеше на физика, щях да видя приятели от университета. Кръчмите в Дъблин се оказаха интересно място, пих истинска “черна” бира с лимон и лед:) с едно такова картофено нещо, описано в тази рецепта. На ресторант не отидох защото не си носех официална рокля, а без нея не пускат и съпругата на руски милионер:) а мъглата се оказа такава, каквато е описана в романите ……
Април 16 2005