Спанак по сливенски
Добави към моето меню
Спанак по сливенски
рецепти стара градска кухня
1 кг спанак
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер
5-6 скилидки чесън
Почистеният и измит спанак се нарязва и задушава в маслото, докато омекне, прибавят се счуканият чесън, червеният пипер и киселото мляко. Посолява се и се разбърква, за да стане еднородна смес.
Идея: Много ефектно и вкусно ястие през пролетта.
Спанака може да бъде заменен с всичко зелено, което расте в градината – спанак, лопуш, лобода ….
Ако киселото мляко го напрвите на айрян, а при спанак сложите 5 -6 яйца ще станат най-превъзходните бъркани яйца през този сезон.
June 14 2006