Бисквитена торта
Добави към моето меню
Бисквитена торта
рецепта класика,като на баба – тортата с която сме порастнали и приготвявли не веднъж и на нашите деца
2 пакета обикновени бисквити или Закуска
50 гр орехови ядки
50 гр шоколад за декорация
Крем какао
или Сладкарски крем
* Дъното на тавичка се покрива с един ред бисквити;
* Бисквитите се заливат с хладък крем и се изчаква към 5 минути;
* Реди се следващият ред бисквити и се заливат с крем и се изчаква към 5 мин;
* Реди се третият ред бисквити и се залива с крем;
* Тортата се декорира със смлени орехови ядки или настърган шоколад.
Всяка домакиня има своите тънкости при приготвянето на бисквитена торта. Аз приготвям бял крем (ванилия) и кафяв (какао) и заливам бисквитите като редувам крем ванилия и крем какао. Смлените орехови ядки посипвам между бисквитите. Украсявам тортата с настърган шоколад (на едро ренде) и поднасям изстинала, тогава тортата е стегната и много ефектна.
Може да се приготви бисквитена торта и само посипана обилно със смлени орехови ядки.