Последни Рецепти
Последни Статии

Бишкотена торта

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Бишкотена торта
Рецепта Tsvetanka Manolova

бишкотена торта
Това е нашата любима бишкотена тортичка. Лесна, бърза и вкусна!

Продукти:
750 г бишкоти (не български, защото са по-жилави и не попиват добре)
½ л затоплено прясно мляко + 2 с.л. захар + аромат (ванилия, уиски, ликьор…)
Крем 1:
250 г меко краве масло
2 с.л. натурално какао
4 жълтъка
8 с.л. пудра захар (аз слагам повечко )
Продуктите се разбиват до еднороден крем, към който се добавя 1 ч.ч. течна сладкарска сметана, разбита на крем.
Крем 2:
4 белтъка
½ ч.ч. кристална захар + ½ ч.ч. кристална захар за карамел
Белтъците се разбиват на твърд сняг с едната половина захар. Другата захар се карамелизира и още гореща се добавя на тънка струйка към белтъчната пяна при непрекъснато бъркане с миксер.

Всяка бишкота се потапя за кратко в подсладеното затоплено мляко и се намазва от долната страна с крем 1. Редите, както искате: първата навита на руло по средата на чинията и останалите залепени в кръг около нея.
Или по дължина, за да изглежда като руло. На снимката е втория вариант – бишкотите са подредени по три по дължина и четири в ширина.
Редите, докато се свършат. След това с останалия крем 1 намазвате отгоре и отстрани цялата торта и започвате да украсявате с крем 2. Може да правите украса тип розички с шприц. Аз лично не си играх чак толкова и просто „плясвах” крема на малки порции отгоре. Стана лесно, красиво и рошаво. И за завършек може да посипете с крокант, млени орехи, настърган шоколад или цветна захар. Изобщо рецептата е в свободен стил и позволява да развихрите въображението си. При мен всеки път е различна.
Приятно забавление и вкусно угощение!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории