Последни Рецепти
Последни Статии

Зодии и здраве

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Зодии и здраве 2

За дригите зодии

Влиянието на звездите върху съдбата и здравето на хората е известно отдавна. Медицинската астрология се е появила още в древния Вавилон. Съвременната наука отдавна е доказала, че Земята, Слънцето и останалите планети и звезди имат магнитни полета с различна интензивност. Те влияят на личното магнитно поле на човека, а оттам и на неговото здраве.

Везни

По правило Везните имат добро здраве, макар и понякога външният им вид да подсказва друго. Този знак отговаря за бъбреците и кръста. Най-уязвимото място на представителите на този знак са именно бъбреците. Заради това те често страдат от нефрит, бъбречно-каменна болест, възпаления на пикочния мехур. Представителите на този знак често се оплакват и от лумбаго, диабет, а жените – от кисти на яйчниците. Болните Везни обичат да им се обръща внимание и да ги глезят, затова оздравяването им често зависи от отношенията с околните. Най-ефективната терапия е почивката в дружелюбна среда. Целебно действие имат приятната музика и красивите цветя. Добре е да избягват преохлаждане. В стресови ситуации не бива да прибягват към алкохол и успокоителни таблетки. Основните врагове на Везните са цигарите, твърдият алкохол, нерешителността и ревността.

Скорпион

Представителите на този знак са с добро здраве и скрити резерви за възстановяването му при нужда. Скорпионът оказва влияние на долната част на корема, репродуктивните органи, пикочния мехур и правото черво. Хората от този знак може да бъдат засегнати от тежки заболявания като хепатит, разстройства на пикочния мехур, поражения на половата система, венерически болести и хемороиди. Епидемиите от инфекциозни заболявания просто се лепват за Скорпионите. Най-доброто средство за избягването на заболявания при този знак е изолацията по време на епидемия. Добре е да стоят по-далеч от хора, проявяващи прекалена грижа за здравословното им състояние. Профилактиката при Скорпионите успешно може да се провежда от екстрасенси и народни лечители. Самите представители на знака пък могат да си помогнат, като проявяват умереност по отношение на храната, пиенето и секса. Трябва да се научат да прощават и да съжителстват с обществото, да се избавят от мнителността и ревността.

Стрелец

Обикновено Стрелците се отличават с отлично здраве, но понякога сами стават причина за своите неразположения. Понеже Стрелецът “командва” таза, бедрата и органите, изпълняващи кръвопочистваща функция, на хората от този знак са присъщи заболявания на нервната система и кръвообращението, на бедрата, ишиас, ревматизъм, респираторни заболявания (бронхит, белодробни проблеми). Ефективността на лечението при Стрелците зависи до голяма степен от техните взаимоотношения с лекаря, доверието към когото е главно условие за оздравяването. Стрелецът трябва да се пази от нервни сътресения, преумора, преяждане особено със сладки и мазни храни, употреба на алкохол и да не търси приключения, защото са възможни травми. Трябва да води здравословен начин на живот и да бъде тактичен по отношение на другите хора.

Козирог

От момента на раждането си и през цялото детство Козирозите може да бъдат болнави, но с всяка година жизнеспособността им се увеличава. Макар да не се отличават с особен запас от енергия, следвайки собствените си принципи, доживяват до дълбока старост. Сред представителите на този знак има много столетници. Козирог ръководи коленете, скелета, кожата и храносмилателната система, затова за представителите на този знак са присъщи проблеми с костната тъкан (счупвания, опадане на зъби), артрит, глухота, възпаления на мастните жлези, ревматизъм, невралгия, камъни в жлъчката, нарушение на храносмилането. Тези заболявания често се превръщат в хронични. Най-големите врагове на Козирозите са депресията, егоизмът и меланхолията. Представителите на този знак трябва да се опитат да бъдат по-оптимистично настроени, да възпитават у себе си свобода на самоизразяване и чувство за хумор, преди всичко по отношение на самите себе си.

Водолей

Водолеите са привлекателни на външен вид и са забележително жизнеспособни. Но зад тази измамна външност се крие крехко здраве. Водолеите управляват очите, костите на долните крайници, вегетативната нервна система, ставите и сухожилията. За хората от този знак са присъщи разширените вени, нервните разстройства, проблеми със зрението и слуха. В зряла възраст може да се появи високо кръвно налягане и атеросклероза. Понякога те страдат от странни, тайнствени заболявания, които са трудни за диагностициране. Водолеите не обичат продължителното лечение и предпочитат радикалните мерки. Това отслабва тяхната имунна система още повече. Тъй като са много податливи на внушение, помощ от личност със силен характер може да се окаже доста полезна. Те трябва да избягват преумората, вредните навици, унинието и меланхолията. Философското отношение към живота, дихателните упражнения, разумната диета и масажите са залог за доброто здраве на Водолеите.

Риби

По правило Риби е знакът, който се смята за най-слаб по отношение на здравето. Хората, родени през този период, нямат достатъчно жизнена и физическа енергия. Проблемите със здравето им са свързани преди всичко с емоционални състояния, а не с въздействието на микроби и вируси. Риби отговаря за стъпалата, стомаха и червата, телесните течности, в това число и лимфната система. Болестите на Рибите се диагностицират трудно. Характерни за този знак са възпаленията, гъбичните заболявания, отпадналостта, отоците в областта на краката, конюнктивитът. За Рибите е характерно бързото привикване към някакъв лечебен препарат, затова се препоръчва периодично медикаментите им да се сменят. Опасни за тяхното здраве са алкохолът, наркотиците, поддаването на собствените слабости, мнителността. Препоръчва се Рибите да се опитат да развият силна воля, доброжелателност, мъдрост и да се отнасят по-практично към живота.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории