Домашни бишкоти
Добави към моето меню
Домашни бишкоти
Бишкоти може да купим от магазина и да приготвим различни сладкиши, най-често тирамису. Може да ги приготвим и сами, да ги слепим със сладко или крем. Рецептата е като с тази за целувките – основни продукти и умение
Продукти
4 яйца
200 г захар
200 г брашно
1 ванилия
Начин на приготвяне
• Разделят се белтъци от жълтъци.
• Към белтъците се прибавя захарта и ванилията и се разбиват до плътност.
• Жълтъците се разбиват до побеляване. Прибавят се към белтъците, като разбиването продължава до обединяване.
• Брашното се пресява и се добавя към яйцата. Разбърква се с шпатула или голяма лъжица отдолу нагоре като се внимава да не спадат яйцата.
• Постила се тава с хартия за печене.
• В пош с кръгъл накрайник се поставя от тестото и се шприцоват една до друга ленти с желаната дължина
• (може да се поръсят с пудра захар, за да не се разливат при печенето)
• Пекат се в предварително загрята фурна на 1800 градуса до готовност