Бисквити „Кафе на зърна“
Добави към моето меню
Бисквити „Кафе на зърна“
Рецепта Снежана Костова
Продукти:
1 яйце
125 г краве масло, на стайна температура
1 ч.ч. пудра захар
½ ч.ч. нишесте
2 чаени чаши брашно
2 ч.чл. с връх нес кафе, разтворено в малко гореща вода
2 с.л. какао
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
• Всички продукти се слагат в купа и се смесват до гладко тесто.
• Оформят се топчета с големината на малък орех. Редят се в тава застлана с хартия за печене, с пръсти леко се притискат отстрани, за да се издължат малко и по средата на всяко топче се натиска с клечка за зъби, за да се получи вдлъбната черта.
• Сладките се пекат в загрята фурна на 180 градуса, не трябва да се препичат, за да не станат твърди, не трябва да потъмняват. След като изстинат се поръсват с какао