Соленки мидички
Добави към моето меню
Соленки мидички
Рецепта Снежана Костова
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч растително масло
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 пакетче бакпулвер (10 г)
4 и ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. оцет
½ ч.л. сол
За пълнеж:
250 г сирене
1 връзка магданоз
За разточване на тестото:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. нишесте
Олио за намазване на мидичките
Начин на приготвяне:
• От продуктите се омесва тесто, което се оставя за 40 минути да се отпусне.
• Разделя се на 12 равни части. Всяка част се разточва на кръг с големина на десертна чиния, като четири се нареждат един върху друг и между тях се ръси от смесените брашно и нишесте.
• Правят се три купчинки с по четири кръгчета. Като се ръси от смесеното брашно с нишестето, всяка купчинка се разточва на тънка кора, която се навива на тънко руло и се реже на разстояние от един пръст.
• Всяко малко рулце се разточва на кръгче, в средата му се слага натрошено сирене, смесено с нарязан магданоз. Прегъва се на две и се подрежда в тава, застлана с хартия за печене