Блини и идеи
Добави към моето меню
Блини, това са руските палачинки. В седмицата на Масленица се приготвят много рецепти с блини. Това е вариант на торта от палачинки и името й е такова
пирог “Радост за свекървата”
прави се по традиция, защото в петък вечер на Масленица, се ходи на гости на тъщата.
Направен е от блини (палачинки) и вкусна плънка
идея и рецепта от един от най-големите руски сайтове за жените
За блините
400 мл прясно мляко
100 мл вода
250 гр брашно
50 мл растително масло:
щипка сол
1-2 ч.л. захар
2 яйца
Плънката може да бъде солена и сладка, по желание подбрани продукти. В оригинал е дадено с месна плънка
300 – 500 пилешко филе (пуешко)
300 – 500 гр гъби
1 морков
1 стрък праз лук
няколко стръка копър
2-3 стръка зелен лук
1 ч.л. олио
1 яйце
сол и смлян черен пипер на вкус
Приготвяне на плънката
* Филето, пилешко или пуешко се сварява заедно с моркова и се нарязват на ситно
* Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в малко оили, добавя се и праз лукът, нарязан на ситно. Задушават се около 5 мин
* Добавя се и нарязаното на ситно филе и морков и се добавя копър и зелен лук нарязани и те наситно
Приготвяне на блините
* От продуктите се приготвя тесто за блини, не е много гъсто. Оставя се за около 1 час. Блините се пекат на сух тиган, добре загрят от двете страни, като 8 блини се пекат само от едната страна
Сглобяване на пирога
Блините, които са запечени само от едната страна се подреждат в голям кръгъл съд за печене (удоачно е да е с високи стени) като се слага една на дъното, а другите се подреждат с застъпване встрани, като част остават да висят извън съда, с тях ще се прихлупи пирога
Слага се ред от плънката, блин, плънка, така около 3-4-5 пъти
Краищата на блините се загъват, намазва се с разбито яйце и се слага най-отгоре още един блин изпечен само от едната страна. Намазва се с разбито яйце. При желание може да се поръси с настърган кашкавал, а ако е сладък вариант да се поръси с кафява захар или шоколад.
Пече се на средна фурна на 180 градуса около 15-20 минути
И още идеи за Блини Русия и една млада жена, кулинар
рецепта и снимка Victoria Dzhigkaeva
масленица: блинчики с семгой и красной икрой
рецепта и снимка Victoria Dzhigkaeva
с масленицей вас, друзья!
седня обнаружила (и теперь точно знаю), что тимьян и куриная печень созданы друг для друга!))) тока свежий!!! а если добавить туда немного тертой моркови, то эта небольшая сладость сделает вкус восхитительным!