Последни Рецепти
Последни Статии

Блини и идеи

Добавено в Руска кухня

Добави към моето меню

Блини, това са руските палачинки. В седмицата на Масленица се приготвят много рецепти с блини. Това е вариант на торта от палачинки и името й е такова

пирог “Радост за свекървата”
прави се по традиция, защото в петък вечер на Масленица, се ходи на гости на тъщата.
Направен е от блини (палачинки) и вкусна плънка

blini 3
идея и рецепта от един от най-големите руски сайтове за жените

За блините
400 мл прясно мляко
100 мл вода
250 гр брашно
50 мл растително масло:
щипка сол
1-2 ч.л. захар
2 яйца

Плънката може да бъде солена и сладка, по желание подбрани продукти. В оригинал е дадено с месна плънка
300 – 500 пилешко филе (пуешко)
300 – 500 гр гъби
1 морков
1 стрък праз лук
няколко стръка копър
2-3 стръка зелен лук
1 ч.л. олио
1 яйце
сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне на плънката
* Филето, пилешко или пуешко се сварява заедно с моркова и се нарязват на ситно
* Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в малко оили, добавя се и праз лукът, нарязан на ситно. Задушават се около 5 мин
* Добавя се и нарязаното на ситно филе и морков и се добавя копър и зелен лук нарязани и те наситно

Приготвяне на блините
* От продуктите се приготвя тесто за блини, не е много гъсто. Оставя се за около 1 час. Блините се пекат на сух тиган, добре загрят от двете страни, като 8 блини се пекат само от едната страна

Сглобяване на пирога
Блините, които са запечени само от едната страна се подреждат в голям кръгъл съд за печене (удоачно е да е с високи стени) като се слага една на дъното, а другите се подреждат с застъпване встрани, като част остават да висят извън съда, с тях ще се прихлупи пирога
Слага се ред от плънката, блин, плънка, така около 3-4-5 пъти
Краищата на блините се загъват, намазва се с разбито яйце и се слага най-отгоре още един блин изпечен само от едната страна. Намазва се с разбито яйце. При желание може да се поръси с настърган кашкавал, а ако е сладък вариант да се поръси с кафява захар или шоколад.
Пече се на средна фурна на 180 градуса около 15-20 минути

И още идеи за Блини Русия и една млада жена, кулинар

blini 1
рецепта и снимка Victoria Dzhigkaeva
масленица: блинчики с семгой и красной икрой

blini 2
рецепта и снимка Victoria Dzhigkaeva
с масленицей вас, друзья!
седня обнаружила (и теперь точно знаю), что тимьян и куриная печень созданы друг для друга!))) тока свежий!!! а если добавить туда немного тертой моркови, то эта небольшая сладость сделает вкус восхитительным!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории