Последни Рецепти
Последни Статии

Синьо сирене и плодове

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Съчетанието на синьо сирене с плодове е класика. Много добре се получава с праскови и с круши, грозде, сини сливи.
Достатъчно е да нарежете плода и да добавите резенчета сирене, съчетава се много добре с чаша студено бяло вино в лятна вечер. И за да не е спорна темата – чаша червено вино Мавруд също е добра комбинация.

Това, което ви предлагаме е
Пай със синьо сирене и круши
синьо сирене и плодове

рецепта Татьяна Шуплецова
както казва тя еднозначно в “must do”!
Гениално проста рецепта и безобразно вкусна
Необходими са
бутер тесто за блата (400 г, половин пакет)
3 круши
200 г синьо сирене
1-2 с.л. кафява захар

* Бутер тестото се разстила в тавичка, прави се борд
* Редува се нарязана круша и синьо сирене
* Посипва се с кафява захар, на вкус. Запечената захар ще придаде приятен карамелен вкус
* Пече се 20 мин на 200 градуса

И още една идея на Maria Peikova
Размесват се добре равни количества крема сирене и синьо сирене. изважда се сърцевината на крушите и се накапва отвътре с лимонов сок. След това издълбаната част се запълва със сместа от сирена и се слагат в хладилника. Когато ще се сервира, крушите се вадят и се нарязват напречно на резенчета. Нареждат се и се заливат със заливка в съотношение 3:1:1 олио-лимонов сок-захар и по желание леко сол, черен пипер. Поръсват се с пресен джоджен.
Рецептата е от списание и е изпробвана. Чудесно ще си върви с виното…

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized