Боле с ягоди и малини
Добави към моето меню
Боле с ягоди и малини
Рецепта за една превъзходна напитка през лятото, когато имате гости, а защо не само и за настроение от ягоди, малини и шампанско
1 бутилка (750 мл) изстудено шампанско
1 бутилка (750 мл) изстудено сухо бяло вино
сока от 1 лимон
500 г ягоди
250 г малини
захарен сироп, по желание на вкус
Измитите и почистени плодове сипете в купа за боле (може да използвате и голям супник, ако не разлопагате с купа за боле, най-красиво става в голяма кристална купа, с черпак у украсено с малки зелени листенца мента) заедно със захарния сироп и лимоновия сок и внимателно разбъркайте.
Налейте изстуденото вино и шампанско и внимателно рабъркайте.
Идея: Ръбчето на чашата може да натриете с лимонов сок и след това да потопите в кристална захар – става много ефектен захарен ръб на чашата.