Последни Рецепти
Последни Статии

Сватбеният букет

Добавено в Цветя и градина

Добави към моето меню

Сватбеният букет

Навсякъде по света, сватбената традиция е различна, но букетът присъства неизменно в тържествения момент. Някога слагали жито и билки, които символизират здраве и плодовитост. Сега за направата на сватбения букет се използват различни видове ароматни цветя, които носят скрито послание.

Символика на цветята в сватбения букет
кала – царственост
орхидея – любов и уважение
лале – споделена любов
момина сълза – скромност, завръщащо се щастие
червена роза – страстна любов
розова роза – съвършено щастие
оранжева роза – изпепеляваща любов
фрезия – невинност, красота и чувственост
лимонови листа – вечна любов
омайниче – силна любов-омая
бръшлян – всеотдайна любов
бегония – мечтател

Букетът придава тържественост и неповторимост на сватбения си ден, затова го направете със свежи и ароматни цветя. Изборът на букет не е лесно начинание и в това може да ви увери всяка жена, минала под венчилото.

Изборът на вашия сватбен букет зависи от доброто съчетание със стила на роклята. Цветът на букета е хубаво да бъде съобразен с този на роклята. Базовите цветя гледайте да са от един цвят с този на тоалета. Имайте предвид, че ако имате дребна фигура, големият каскаден букет ще засенчи роклята ви. Той повече би подхождал на висока жена. В този случай ще подчертае фигурата – високия ръст и тънката талия. Също така съобразете цветята с тези, които са апликирани на роклята. Гледайте максимално да се покриват формите.

Ако заложите на фантазията си, е възможно да се радвате на оригинален букет. Екстравагантната булка, която е избрала силни, ярки цветове, които придават необичаен фасон на церемонията, има нужда от такъв подобаващ букет, предизвиквайки истинска радост за цветарите. Романтичните натури биха предпочели цветя в скромни пастелни тонове. Ако сте избрали класическото бяло за цвят на роклята, важна роля играе цветът на косата. Брюнетките е хубаво да наблегнат на наситените цветове като кремаво и розово, докато блондинките на нежната гама. Също така съобразете букета с възрастта. Ярко червените рози в ръцете на младо момиче биха стояли предизвикателно и неловко, а обратният случай превръща романтичните цветя в лекомислени.

От нервно напрежение или глад младоженците могат да изпитат неразположение от силните аромати, излъчвани от цветята. Такива например са орхидеите, които у някои народи символизират необуздани страсти.

Младоженката не трябва да се стреми, букетът да съдържа всичките и любими цветя. Тежкият букет не е за препоръчване, тъй като носенето му в течение на няколко часа ще се превърне в неприятен проблем. Скоро булката ще започне да го прехвърля от ръка на ръка и на снимките това неудобство ще изпъкне.

Изберете сезонни растения, които ще ви гарантират дълготраен аромат и свежест, също така ще спестите и пари.

Букетите са разделени на някои групи:
Каскаден букет
– Най-традиционният и официален стил булчински букет. Съставен е от спускащи се цветя и листа, които са захванати за ръкохватка, вързана с панделка. Както името подсказва, букетът представлява “водопад” от съчетание на цветя и листа, които се разливат надолу. Използват се предимно калии, лилиуми, рози, листа и др.

Класически букет
– Представлява плътна китка от цветове, които придават илюзията на току-що набрани пролетни цветя. Растенията са закрепени на ръкохватка или просто са пристегнати едно за друго. Използват се най-често различни цветове рози.

Китка – Основно понятие за всяка малка кръгла китка цветя. Характерно за този вид е, че всички растения са подрязани с еднаква дължина. Още се среща останал от викторианската епоха инкрустиран сребърен конус, в който се поставя букетът. Обикновено е направен от един – единствен цвят и съдържа много малко листа.

Гривна
– Булката през лятото трябва да бъде слънчева, блестяща и чаровна без излишни аксесоари. Елегантната цветна гривна, която е подходяща за млади двойки идеално допълва летния свадбен тоалет.

Топчест букет

– иначе казано топка от цветове. Шаферките носят този вид букет закрепен на изящна панделка. Най-често за направата са използвани нежни дребни цветчета.

Сватбеният букет е
Важен аксесоар, придаващ допълнителна свежест и романтика на красотата ви. Изберете естествените цветя. Цветът – по ваш вкус, но задължително хармониращ с роклята. Ако сте ниска предпочетете по-малък букет, а ако сте висока – възползвайте се от възможността за дълъг и красив микс от цветя. Поръчайте букета в специализиран бутик и се осланете на професионалните съвети, които ще получите там. Внимавайте, все пак да не се престараят и да ви връчат да носите красив, но … тежък букет.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории