Последни Рецепти
Последни Статии

Мусака с карфиол

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Мусака с карфиол
рецепта за мусака с карфиол, която можете да приготвите с кайма, аз я приготвям и без кайма и се получава вкусно запечено на фурна ястие

250г кайма (по желание)
1 глава карфиол , окло 1 кг
1 домат
1 червена чушка
1 глава кромид лук
2-3 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. червен пипер

за заливката:
1 – 2 яйца
1 ч.ч. кисело млякомляко
1 с.л. олио или краве масло
2 с. л. брашно

Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се накисва за 10 минути в студена вода. След това се попарва в кипнала подкиселене вода за около 3 минути.

Лукът се реже надребно, чушката – на по-едри парчета и се задушава. Поръсва се с червения пипер, добавя се 1/2 ч. ч. вода, вари се 4-5 минути, прибавят се настърганият домат, накълцаният магданоз, сол. Ври 5 минути.
Поставя се каймата и се разбърква, за да се раздроби.

Тавата за печене се подмазва и се поръсва обилно с брашно или галета. Разпределя се ред карфиол, покрива се с втори ред от каймата и се пече около 30 минути при температура от 200 градуса.

Брашното се запържва в загрятото масло до зачервяване. Залива се със 1 ч.ч. вода и при непрекъснато бъркане в една подока с дървена лопатка се изчаква да кипне. Оттегля се от котлона и щом се охлади, на тънка струйка се налива към предварително разбитите кисевло мляко и яйца. Бърка се през цялото време, докато се смесят напълно.

Мусаката се изважда и се полива със заливката. Връща се във фурната и се запича за около 20 минути. до златисто препечена коричка.

cauliflower-meat-and-vegetable hash

Other posts tagging «мусака»

Other posts tagging «карфиол»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории