Последни Рецепти
Последни Статии

Бракът удължава живота

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Бракът удължава живота
Американски учени от Университета Дюк стигнаха до извода, че семейните хора живеят по-дълго от самотните. Изследвали са данни за 4802 човека родени през 1940 г. Резултатите от анализа показват, че самотните мъже са били подложени на риск от прежди временна смърт в 2.84 пъти повече от семейните мъже. При това се отчитат различни рискови фактори като употреба на алкохол и тютюнопушене и дори в този случай цифрата е 2.3 пъти.

семейство
щастливият брак удължава живота

Учените смятат, че причина за подобни резултати е
Положителното влияние на семейните връзки на начина на живот
Хората, които имат щастлив брак
– се хранят по-добре,
– използват по-здравословна храна,
– имат повече приятели,
– имат половинка, партньор, който да се грижи за тях.
Според думите на Иен Зиглер от Центъра за Поведенчески науки към Университета Дюк, факт е, че загубата на спътника в живота или самотата повишават риска от смърт в средната възраст и намалява вероятността да се доживее до старост.
Предишни изследвания показаха зависимост между психическо и физическо здраве – семейните са по-здрави, както и по-рядко боледуват от болест на Алцхаймер.

Разбира се, бракът трябва да е щастлив.
Щастливите съпрузи са по-малко застрашени да развият сериозно заболяване, защото имат по-високи защитни функции. Добрата комуникация между двамата партньори ги учи да предотвратяват конфликти, което им помага и в работата прави животът им по-спокоен, сигурен и щастлив.

Източник Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized