Бразилска кухня
Добави към моето меню
Бразилска кухня
Бразилската кухня е съвкупност от местни, европейски и африкански влияния. Тя е доста разнообразна, варирайки според региона, който отразява. Свинско, телешко и риба са основата на доста ястия, като най-често са допълвани от многообразието на бобовите култури известни в региона, а не рядко и с ориз. Разнообразието от плодове като портокали, манго, папая, ананас и маракуя допълват екзотиката на бразилската кухня.
Ресторант Таланти имаше честта да бъде домакин на двама специални гости по време вечерта на „Бразилската кухня“ на 17ти май в Ресторант Таланти. Това бяха посланикът на Бразилия – г-н Перейра-де-Соуза и съпругата му. Почетните гости остнаха удовлетворени от обсулжването и интерпретацията на бразилски ястия, която бяха предложили нашите кулинарни таланти в следното меню:
1. Калдо Верде
2. Салпикао
3. Фейжао ди Порко
4. Куиндим
Авторите на ястията от специалното менюто „Бразилска кухня“.
Отляво надясно: отдолу – Ангел Христов (лидер на групата), Мидун Рамеш Тавунди (Индия), Джон Рафаел Фуентес (Филипините); отгоре – Илиян Кръстев, Славян Славчев, Диян Тодоров – студенти в 3ти семестър на Кулинарна Академия HRC.
За да ви направят част от това южно-американско пътешествие, нашите студенти избраха да споделят с вас рецептата за десерта Куиндим, който се хареса най-много от нашите бразилски гости:
Куиндим