Содена питка с мед и орехи
Добави към моето меню
Содена питка с мед и орехи
За празника на свети Харалампи 10 февруари, който е празник на пчеларите се приготвя питка с мед, вариант на медена питка с орехи
Продукти
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. л. сода за хляб
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. мед
щипка. сол
2 -3 с.л. мед
½ ч.ч. орехи нарязани на ситно
Рецепта за Содена питка с мед и орехи
• В купа се смесват пълнозърнестото и бялото брашно, щипка сол, мед и лимовновия сок и содата за хляб
• Добавя се 200 мл хладка вода и се замесва меко тесто
• Поставя се в купа намазва се с олио и се оставя за около 15 мин да почине
• Оформя се на питка и се поставя в намазана с олио тава
• Намазва се с мед и се поръсва с орехи
• Пече се на средна фурна на 190 градуса около 35 минути до готовност