Последни Рецепти
Последни Статии

Содена питка с мед и орехи

Добавено в Българска кухня, Сладкиши, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Содена питка с мед и орехи
За празника на свети Харалампи 10 февруари, който е празник на пчеларите се приготвя питка с мед, вариант на медена питка с орехи

Продукти
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. л. сода за хляб
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. мед
щипка. сол

2 -3 с.л. мед
½ ч.ч. орехи нарязани на ситно

Рецепта за Содена питка с мед и орехи
• В купа се смесват пълнозърнестото и бялото брашно, щипка сол, мед и лимовновия сок и содата за хляб
• Добавя се 200 мл хладка вода и се замесва меко тесто
• Поставя се в купа намазва се с олио и се оставя за около 15 мин да почине
• Оформя се на питка и се поставя в намазана с олио тава
• Намазва се с мед и се поръсва с орехи
• Пече се на средна фурна на 190 градуса около 35 минути до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории