Торта сърце
Добави към моето меню
Торта сърце
Рецепта Angel Marinov
Продукти
смест за печене:
250 г брашно,
1 ч.л. сода
250 г захар
120 г масло на стайна темперетура
2 яйца
Ч ч.л. бял винен оцет,
2 ч.л. какао
250 г кисело мляко
Пекат се общо 2 блата.
За крем използвах крем за сладкиши ванилия
А за глазура сметана
Начин на приготвяне
Разбъркваме содата с киселото мляко и оставяме да шупне.
През това време разбиваме яйцата като постепенно прибавяме захарта докато се разтопи напълно, към тях прибавяме маслото оцета и какаото и продължаваме да разбиваме, прибавяме киселото мляко
След това прибавяме по малко брашно и след това изсипваме да се пече в предварително намазнена и набрашнена форма сърце пожелание към сместа може да сложим малко червена боя, ако е за свети Валентин.
След като го извадим от фурната оставяме да изстини и приготвяме крема и сметаната на пакетчетата има опътване, разряаваме облата на 2 и мажем с крема като оставяме малко от крема за горния блат.
Мажем горния блат съвсем малко колкото да има от крема и започваме да украсяваме със сметаната.
Като декорация на самата торта по пожелание добавяме сърца,рози или каквото искате
Добър апетит и приятно изкарване на празниците на всичи!