Торта Наполеон
Добави към моето меню
Торта Наполеон с бутер тесто
Рецепта Ванина Димитрова
Здравейте,ето една прекрасна рецепта и от мен!
“Торта Наполеон”
За блатовете се използва бутер тесто, което се разточва на много тънко (с малко брашно) и се реже на 5 сравнително равни части и всеки блат се изпича самостоятелно до готовност на 220 градуса.
Крем
750 гр мляко да заври разтваряме 200 гр захар, добавяме една капсула ванилия, 150 гр краве масло.
В съдче наливаме 150гр мляко разбиваме 5 яйца добавяме 1.5 пакетче пшеничено нишесте и добре разбиваме тази маса до еднородна смес.
След което тази смес добавяме внимателно разбърквайки във врящата млечна маса и бъркаме до като не се сгъсти.
Крема трябва да изстине до като може да ви издържа пръста.
Събирате четирите блата със крема. Останалия блат го правите на трохи и поръсвате тортата.