Последни Рецепти
Последни Статии

Как да сме бодри до вечерта

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Как да сме бодри до вечерта

През есента, след смяната на часовото време, когато вечер в 5 е вече тъмно ни е трудно да се събуждаме сутрин. Като мисия невъзможна е да се събудим сутрин и да бъдем бодри и пълни с енергия до вечерта. Не можем да променим външните обстоятелства, затова трябва да променим нашите навици.

* Денят започва от вечерта
Много често утрото е изпълнено с битовизми – търсенето на определени документи или с разрешаването на въпроса “Какво да облека?” или “Къде са ми ключовете?”. Така губим не само време, но и доброто си настроение.
Пригответе си дрехите и необходимите неща още от вечерта и така ще бъдете по-спокойни след събуждането си.

woman water drinking pix

* Не ставайте веднага след като будилника е звъннал
Оставете си време да се събудите. Внезапното ставане е стрес за организма. Навийте часовника си с 10 минути по-рано от необходимото време за ставане и си дайте възможност постепенно да излезете от “царството на сънищата” и да влезете в новия ден. Това правило се отнася и за децата. Ако искате да избегнете техните капризи, събуждайте ги 15 минути по-рано.

* Недоспиването е враг на бодростта
Това е аксиома. Наблюдавайте се и ще установите колко точно време ви е небходимо за сън. За тази цел през една от почивните си седмици отбелязвайте броя часове, които ви карат да се чувствате добре или зле сутринта. През работните дни трябва да спите поне толкова.

women prolet livada pix

* Правете гимнастика
Това е класическа рецепта. Не можем да не оценим ползата от сутрешното раздвижване на тялото, особено ако слушаме енергична музика. Това е от изключителна полза за тялото.

* Закусвайте
Празният стомах е лош помощник. Само кафето няма да спаси положението. Има толкова рецепти за бързи и вкусни закуски. И не е задължително това да са яйца или кренвирши.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории