Последни Рецепти
Последни Статии

Свинско с круши

Добавено в Ястия със свинско

Добави към моето меню

Свинско с круши
рецепта за вкусно препечени свински ребърца с марината с круши и запечени круши, моркови и броколи за гарнитура – вкусно, различно и апетитно

1 кг свински гърди (не много тлъсти)

1 круша
1 ч.л. джинджифил
2-3 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. ракия
2 с.л. сусам
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед

2 круши
2 моркова
200 гр броколи
1 стрък праз лук

* Скилидките чесън се нарязват на ситно и се пресоват. Добавят се подправките, зехтина, ракията, соевия сос и меда. Разбърква се и се добавя настърганата на ренде круша и се пуска в блендера на пулс, за да се получи гъсто пюре;
* Свинските гърди се нарязват на ребърца, ако е необходимо част от мазнината се отделя;
* Намазват се с мазнината и се оставят да се мариноват за няколко часа в хладилника, загънати с тънко фолио;
* Фурните вървят със скара и големи “тънки тави”. В тавата се поставя скарата и се налива около 200 мл вода. По този начин се получава скара, на която можем да приготвяме месо, като след това е много лесно за почистване;
* Върху скарата подреждаме свинските ребърца и включваме фурната на 200 грудуса;
* Свинските ребърца се пекат така около 50 мин, като от време на време се обръшат;
* Когато са почти готови се изваждат намазват се с останалата марината и на скарата се подреждат нарязаните на парчета круши, моркови, броколи накъсано цветчета и нарязана на пръчки бяла част на праз лука;
* Когато ребърцата са готови се изваждат и се сервират с запчената гарнитура. Поднасят се с червено вино.

Да се науча да готвя с плодове ми беше трудно, можеби защото съм възпитана, че плодовете се ядат свежи, правят се на компот, слагат се в десерти. Единственото ястие, което в детството ми се приготвяше беше свинско, от прясно закланото прасе за Коледа, ястието се наричаше заец и се приготвяше със сини сливи. Оказа се, че е много вкусно да приготвя месо с плодове, с ябълки, круши, дюля или тиква.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории