Последни Рецепти
Последни Статии

Бодри през зимата

Добавено в Дом & Семесйтво, Любопитно

Добави към моето меню

Да останем бодри през зимата
През зимата когато слънцето и светлината не достигат ние все по-често се чустваме уморени и без сили. Какво можем да направим за да запазим своите сили през кратките зимни ден и дълги вечери?

Първото и основно нещо, което можем да направим е балансирано хранене. Трябва да ядем плодове и свежи зеленчуци, колкото и през лятото, както и храни богати на белтъчини като месо, риба и бобови култури. А от някои продукти, като бонбони, банички и сладкиши, за съжаление, трябва да се откажем.

Второто правило е да избираме правилните напитки. Най-добре е да пием билков чай с мед и лимон. А кафето, то може да ни ободри, но не може да ни зареди с енергия за дълго.

Здравият сън
е необходим за да останем бодри през зимата. Специалистите ни съветват през зимата да си лягаме половин час по-рано. Като трябва да проветрим спалнята поне за няколко минути преди лягане и не трябва да прекаляваме с гледане на телевизор и работа на компютър.

През зимата трябва да добавяме в своя живот повече ярки цветове. Избирайте облекло в ярки цветове, част или аксесоар, създава настроение един оранжев, жълт или лилав цвят, чанта в цвят различен от черно или шарени ръкавици. Също така в инатриора на своя дом направете цветен акцент с някое родопско халище, китеник в мнго цветове – проверено създава усещане за топлина и зарежда с позитивна енергия.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории