Броколи на фурна
Добави към моето меню
Броколи на фурна
Вкусно е броколито и много полезно. Освен в компанията на карфиол и моркови като задушени зеленчуци на пара, което може да се приготвя от средата на октомври до края на ноември, като нещо вкусно и диетично, освен като вкусна гарнитура, броколито може и да се поднесе със сирене, запечено като гювече.
Продукти
1 глава броколи, около 400 г
2 яйца
200 мл сметана
100 г краве сирене
50 г кашкавал
2 с.л. зехтин
Сол и смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
• Броколито се накъсва на розички. Не се вари или на пара – има нужда от няколко мин термична обработка, се подрежда в съд за печене, може и в индивидуални
• Отгоре се залива с разбитите яйца, които са смесени със сметаната и натрошеното сирене. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал
• Поставя се в студена фурна (при мен са глинени съдове) и се включва фурната на 200 градуса. Пече се до запичане на кашкавала
• Поднася се поръсено с нарязан магданоз, ако има