Булгур с гъби
Добави към моето меню
Булгур с гъби
Вкусно, постно ястие, което се приготвя и много бързо
Продукти
250 г гъби
1 стрък праз
1 морков
200 г булгур
Смелен черен пипер, сол и чубрица на вкус
Начин на приготвяне
• Булгура се измива с вода. Слага се в тенджера, в която ври 600 мл вода. След като заври се готви още 2-3 мин и се дръпва от котлона да постои около час.
• Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се с 1 с.л. олио до почти готовност. Добавя се нарязания на ситно праз и морков и се готви още няколко минути
• Към гъбите и праза се добавя булгура и се разбърква. Овкусява се със смелен черен пипер, сол и чубрица
• Ястието е готова и се поднася топло. Ако имате магданоз, поръсете със ситно нарязан. Добре се се съчетава и с една червена чушка нарязана на ситно.