Зеленчукова салса
Добави към моето меню
Зеленчукова салса
рецепти за гарнитура от зеленчуци – едната е с царевица, а другата с домати
Салса с царевица
200 гр замразена царевица или от консерва
1 стрък зелен чесън
1 зелена чушка
2-3 стръка копър
лимонов сок на вкус
1 ч.л. зехтин
* Царевицата, ако е замразена се бланшира. Ако е от консерва се отцежда само от сока;
* В купа за салата се поставя царевицата и се добавя нарязаната на ситно чушка, зелен чесън и копър. Овкисява се с лимонов сок (или ябълков оцет) и зехтин;
* Поставя се за 30 мин в хладилник и се поднася като гарнитура.
Доматена салса
3 -4 домата
2 стръка зелен лук
1 люто чушле,
4-5 стръка магданоз
лимонов сок или ябълков оцет на вкус
1 с.л. зехтин
* В купа за салата нарежете на кубчета доматите,
* Добавете нарязания на ситно зелен лук, на много фини шайби лютото чушле, магданоза, лимовия сок (оцет) и зехтина;
* Объркайте салсата и сложете за 1 час в хладилника.