Бут с праз
Добави към моето меню
Бут с праз
Ноември ни изненада с топло и слънчево време. И все пак започна сезонът на зимните зеленчуци – празът влезе в своята роля. Като ястие на есента много цвят, много аромат и пара на тукощо приготвено ястие
500 гр свински бут
2 стръка праз лук
2 червени чушки
2 моркова
500 мл доматен сок
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица
1 с.л. олио
* Свинското месо се нарязва на кубчета. Остранява се мазнината и се задушава в дълбок тиган с олиото почти до готовност;
* Добавят се нарязаните зеленчуци и се овкусява със смлян черен пипер и чубрица;
* Разпределя се в гювечета и се разпределя доматения сок;
* Поставят се във фурната и тогава се включва на 190 градуса. Пече се до готовност.