Последни Рецепти
Последни Статии

Бут с праз

Добавено в Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Бут с праз
Ноември ни изненада с топло и слънчево време. И все пак започна сезонът на зимните зеленчуци – празът влезе в своята роля. Като ястие на есента много цвят, много аромат и пара на тукощо приготвено ястие

500 гр свински бут
2 стръка праз лук
2 червени чушки
2 моркова
500 мл доматен сок
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица
1 с.л. олио
svinsko praz

* Свинското месо се нарязва на кубчета. Остранява се мазнината и се задушава в дълбок тиган с олиото почти до готовност;
* Добавят се нарязаните зеленчуци и се овкусява със смлян черен пипер и чубрица;
* Разпределя се в гювечета и се разпределя доматения сок;
* Поставят се във фурната и тогава се включва на 190 градуса. Пече се до готовност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории