Гнезда от кайма
Добави към моето меню
Гнезда от кайма, есенен вариант
500 гр кайма, свински бут смлян от вас или пред вас
4 яйца
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица
100 гр гъби печурки
2 моркова
200 гр карфиол
100 гр броколи
* Каймата се овкусява с черен пипер и чубрица. разделя се на 4 равни части, всяка от които се оформя като купичка;
* Поставят се в тава и се добавят гъбите и морковите, нарязани. налива се около 100 мл вода. Слага се на средна фурна на 200 градуса;
* На 20тата минута се изважда и в гнездата се счупва по едно яйце. Добавят се броколито и карфиола;
* Пече се до готовност на яйцата. Гнездата може да се посипят с настърган кашкавал и да се запече на грил функция за 2 мин.
Лесно,вкусно, съобразено с разделното хранене.