Последни Рецепти
Последни Статии

Гнезда от кайма

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Гнезда от кайма, есенен вариант

500 гр кайма, свински бут смлян от вас или пред вас
4 яйца
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица

100 гр гъби печурки
2 моркова
200 гр карфиол
100 гр броколи

gnezdo-1

* Каймата се овкусява с черен пипер и чубрица. разделя се на 4 равни части, всяка от които се оформя като купичка;
* Поставят се в тава и се добавят гъбите и морковите, нарязани. налива се около 100 мл вода. Слага се на средна фурна на 200 градуса;
* На 20тата минута се изважда и в гнездата се счупва по едно яйце. Добавят се броколито и карфиола;
* Пече се до готовност на яйцата. Гнездата може да се посипят с настърган кашкавал и да се запече на грил функция за 2 мин.

gnezdo-2

Лесно,вкусно, съобразено с разделното хранене.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории