Бутер моркови
Добави към моето меню
Бутер моркови с плънка
Споделена от Galq Davidova
Продукти
бутер тесто, 800 г
1 яйце,
1 ч.л. пр.мляко,
яйчна салата (варени яйца, майонеза, зеленчуци, по желание-шунка),
сладкарска боя – жълта и червена
Рецепта за Бутер-моркови с плънка
• Загрейте фурната до 200 градуса, разбийте леко яйцето с млякото. Размразеното тесто леко разгънете, като се стараете да не нарушите правоъгълната му форма. Внимателно нарежете тестото на ивици с ширина 1,5-2см.
• Всяко парче намажете с разбитото яйце. От лентичките оформете ролца, отначало внимателно ги загънете с пръсти, а след това-с две ръце ги разточете на тънки и дълги нишки. Преди да ги сгънете, отново ги намажете с яйце.
• Внимателно изтънете края на нишката и навийте на формички за фунийки. Трябва да внимавате плътно да покриете формата, да не остават дупки. По този начин действате със всички „моркови”.
• Застилате тавата с хартия за печене. Смесете жълтата и червената боя в пропорция 15:1 – трябва да се получи наситен оранжев цвят.
• С четка украсете морковите и ги поставете в тавата. Изпечете до готовност.
• След 5 минути внимателно извадете формичките.
• Преди поднасянето напълнете с яйчната салата.
•
Разбира се пълнежа може да замените с друг по ваш избор. В салатата вмъкнете зелена клонка.
Плънката може да бъда всякаква, според вашия вкус.
Рецептата е публикувана в блога на Йоли