Торта Криси
Добави към моето меню
Торта Криси
Рецепта споделена от Кристина Пеева
Това е моята торта! Много е лесна и много вкусна! става с готови блатове, а крема, който правя сама е сладкарски крем.
Трябват ви
готови блатове,
1 литър мляко,
1 пръчка ванилия,
100 г брашно,
200 г захар
4 жълтъка
И разбира се,за декорация може да се използва филиран бадем (става божествено!)
Рецепта за торта Криси
• Разбиваме яйцата със захарта, след което прибавяме чаша от млякото вътре, разбъркваме.
• След това прибавяме брашното и отново бъркаме
• Останалото Мляко се стопля на котлона за 5 минути. Слагаме пръчката ванилия и започваме да бъркаме, като прибавяме сместа от брашно, яйца, захар и мляко бавно, като разбъркваме с дървена лъжица само в едната посока
• Малко след като заври, крема е готов.Важното е да се сгъсти .Аз бих ви дала съветче,преди да сложим крема върху блатовете,да го разбием с миксера за да стане идеално гладък!
• Разпределяме крема на око,да стигне за трита блата, като най отгоре помазваме много добре,за да не се виждат никакви ръбове от блата.
• Поръсваме от всяка страна с филирания бадем, слагаме за 3 часа в хладилника да стегне,и става уникална и лесна тортичка!
Бон Апети