Последни Рецепти
Последни Статии

Торта „Птиче мляко”

Добавено в Десерти, Наши гости, Руска кухня

Добави към моето меню

Торта „Птиче мляко”
Рецептата за тази торта е класика. Предлагаме ви я във вариант на готвачите от ресторант Таланти.

torta ptiche mleko
Продукти за блата:
2 яйца
100 г захар
80 г брашно
10 г бакпулвер

Начин на приготвяне:
• Продуктите се смесват добре и се пекат на 180 градуса, докато блатът започне да позлатява. З
• а сироп може да се използва канелено мляко: кипнете прясно мляко със захар и канела и охладете, след което намажете блата обилно.

Продукти за крема:
5 яйца
200 г захар
125 г краве масло
300 мл. прясно мляко
20 г брашно
20 г желатин

Рецепта за торта „Птиче мляко”
• Накиснете желатина в 3 с.л. вода, разбъркайте и оставете да набъбне.
• В тенджера смесете половината захар, жълтъците, брашното и прясното мляко, добавете и ванилия.
• Загрейте при непрекъснато бъркане до сгъстяване. След което охладете.
• Разбийте маслото на сняг и смесете с охладената смес.
• Разбийте белтъците на сняг заедно със останалата захар.
• Обединете всички смеси и добавете предварително разтопения на водна баня желатин.
• Разбъркайте внимателно, за да не спаднат белтъците.
• Във форма сложете блата и залейте с крема.
• Охладете поне за 5 часа в хладилник, за да може блатът да поеме от соковете и крема да стегне.

Отгоре може да се залее с разтопен шоколад, да се посипе с настърган шоколад или да се изработят хрупкави шоколадови декорации за украса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории