Последни Рецепти
Последни Статии

Бутер тесто

Добавено в Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Бутер тестото
е универсално тесто, от което могат да бъдат приготвени както сладки, така и соленки, баници и пици. Приготвянето му в домашни условия отнема доста време и изисква известен опит. Може да се използва готовото бутер тесто, продавано в магазините.

При покупката на бутертесто, то трябва да е силно замразено.

Преди употреба, бутер тестото се размразява. (най-добре е вечерта да се извади от фиризера, да се постави в хладилника и на сутринта да се използва. При работа с него, то трябва де и меко, но студено. Размразяването трябва да стане постепенно, като престои в хладилника една нощ.

Бутер тестото се реже с много остър нож. Тъпото острие смачква пластовете, от които е съставено бутер тестото. Не се меси, не се мачка, не се разточва и не се разтегля с ръце.

Изделията от бутер тесто се пекат в силно загрята фурна до 220º. Тази температура трябва да се запази до края на печенето. Не отваряйте фурната преди да са изпечени. Ако е неободимо светнтет с фенерче във фурната, за да проверите дали са готови баничките.

Не е нужно да се използва мазнина. Изделията могат да се намазват с разбито яйце, за да добият красив и апетитен златист цвят.

Любими рецепти с бутер тесто:

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории