Последни Рецепти
Последни Статии

Соленки

Добавено в Бутер тесто, Българска кухня

Добави към моето меню

Соленки от бутер тесто
1 пакет бутер тесто
1 яйце
2 с.л. сусам
1 с.л. олио

but-sol

* Бутер тестото се оставя да се размрази след което се разстила. Нарязва се на дълги ивици с дебелина 10 см (1 пръст) след което се преплитат. Нарязват се с остър нож на желаната дължина;
* Подреждат се в тава, която е подмазана с олио или постлана с хартия за печене;
* Намазват се с разбит жълтък (с помощта на четка) и се поръсват със сусам;
* Пекат се в предварително загрята фурна, на средна скара, на 220 градуса. Около 15 мин трябва да станат златисти и хрупкави.

Идеално мезе за бира, студено бяло вино и през зимата и през лятото, подходящи и за коктейл или рожден ден. основното преидимство ефтино и много ефектно решение, което се приготвя бързо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории