Последни Рецепти
Последни Статии

Тиганици

Добавено в Българска кухня, рецепти за деца, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тиганици
рецепта за закуска бърза, вкусна, малко мазна като всяко пържено удоволствие – бухти, мекички, затова независимо, че се приготвя бързо и става вкусно се приготвя рядко

taganici

брашно около 2 ч.ч.
краве сирене 150 гр, 1 ч.ч. натрошено
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
олио, около 1 ч.ч. за маслена баня

* Яйцата се разбиват и се добавя киселото мляко в което е разтворена содата за хляб;
* Добавя се брашното и натрошеното сирене. Ако е необходимо се добавя още малко брашно за да стане с гъстота по-голяма от на кексово тесто;
* В тиган се загрява олио и се сипва със супена лъжица от сместа и се настиска, разстила се с лъжицата;
* Когато се изпуржи от едната страна се обръща от другата;
* Изтръсква се от мазнината и се сервира.

Идея: Половината или всичкото брашно може да се замени с пълнозърнесто брашно.
Могат да се изпекат на тефлонов тиган със съвсем малко мазнина, но тогава се променя вкуса.
Има варианти когато сиренето може да бъде заменено с кашкавал и шунка, нарязана на малки кубчета.
Може да се приготви и с ябълка или по-твърда круша, нарязани на ситно, това е плодов вариант, тогава се добавят и 2 с.л. кафява захар, щипка канела и пакетче ванилия.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории